full screen header

Året 2014

Beskriv året med tre ord.
Äventyrligt, sagolikt och lyckligt.
 
 
Det känns som en evighet sedan jag skrev en årssammanfattning sist, Så mycket har hänt. Så många äventyr och en sådan inre resa. Ni som följt mig ett tag vet att jag kämpade mot depression 2012-2013 och när det här året startade var det verkligen ett tokrace upp ur den mörka gropen.
 
2014 var året då jag började våga och äventyra mig själv (vilka kickar det ger!), då jag kunde ha mer distans till livets bekymmer och leva livet precis jag vill och på ett sätt som jag mår bra av. 2014 har nog varit det hittills bästa året och det är nästan så att jag är lite rädd att släppa taget... jag vill inte att det ska vara över! ^^
 
 
 
 
 
SANTORINI  /  Foto: Emelie Ohlsson
 
 
Vart reste du?
I maj var jag på Santorini och efter den resan fann jag en av mina närmaste vänner i Emelie Ohlsson. Tänk att vi var bekanta i så många år, innan jag förstod vilken jäkla pingla hon är! Så omtänksam, peppande, inspirerande och fullständigt galen. Haha.

I juni reste jag till USA som handledare för Fotoresor. Inför resan var jag superorolig för att jag aldrig varit så långt hemifrån och för att jag skulle vara på resande fot så länge, med en massa människor som jag inte kände. Tur att jag inte bangade ur, för det var något av det roligaste jag varit med om i hela mitt liv!
 
 
 
 
 
 
Roadtrip i USA
 
 
 
Vad såg du mest fram emot?
MEDELTIDSVECKAN! Wow, var så hyper hela veckan. Gick barfota med bjällror runt vristen längs Visbys gator. Åt grillad kyckling med fingrarna. Skyddade oss mot kvällsregnet med våra mantlar. Njöt av medeltida musik dagarna i ända. Vadade i havet medan en Vikingabåt gled förbi i solnedgången. Blev en riddares jungfru under tornerspelet.
 
Egentligen såg jag fram emot alla sagoäventyr, men jag hade ingen aning om att det skulle bli så många!
Åtskilliga bågskytteturer i skogen, Medeltidsveckan, en maskeradbal, en medeltida middag med tillhörande skogstur och så till sist Hobbitpremiären. Tack Lovisa och Therese, för att ni vill leva sagolivet med mig! Detta året har varit magiskt! Längtar redan till nästa gång jag får chansen att klä mig i fotsida klänningar och glida fram över mossklädda stenar tillsammans med er!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Med syskills på nivån "sytt ett lapptäcke i sjuan" bestämde jag mig ju rätt plötsligt för att jag skulle sy en (som senare blev två) sagoklänningar inför Medeltidsveckan. Om det är något som jag är stolt över med mig själv, så är det att jag inte är rädd för att göra saker som jag "inte kan". För mig finns det inget som jag inte klarar av - bara att köra, göra om när det blir fel och lära sig längs vägen! :D
 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Den 2 juni när jag låg i utesoffan och fick antagningsbeskedet från Fotoskolan? Den 12 augusti när vi tömde min lägenhet i Bankeryd och jag flyttade in i mitt lilla hus i Stockholm? Den 18 augusti när jag förväntansfullt gick i den branta trappan upp mot min nya skola?
 
 
 
 
Den där kvällen på Gotland när allt blev annorlunda
 
Första veckan med min nya klass i vår nya skola!
 
 
Vilka låtar kommer påminna dig om 2014?
Jag har elva låtar som fastnat hos mig det här året, som jag spelat på repeat i flera veckor (månader??) och som påminner mig om så himla mycket som hänt. Men kanske framför allt Agnes Obel - Fuel To Fire, som för mig är sommarmornar med dagg i gräset. Imagine Dragons - Demons, som fyllde mig med mod och som blivit ett soundtrack för allt spännande som stod framför mig. Sen Ed Sheeran - Bloodstream, som jag spelat på så hög volym att hjärtat bultat hårdare i bröstet.
 
 
 
 
Foto: Fabian Wester
 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Ta det lite mer lugnt och luta mig tillbaka. Bli lite mer hemmastadd i tillvaron. Det behöver liksom inte hända stora saker hela tiden och jag måste bli bekväm med det. Fokusera mer på att göra mer av de små studerna :)
 
Planer för 2015?
Medeltidsveckan 2015, fullt ös! Och jag ska börja i bågskytte :D
43 kommentarer

Kyla

 
 
 
 
 
Canon EOS 600D + Sigma 30/1,4 Art & Canon EOS 5D Mark II + Canon 35/2 IS
 
 
Först dog första kamerabatteriet i kylan. Sedan det andra. Det tredje hade en "plupp" kvar och min iPhone varnade för låg temperatur och sjönk från 50% batteri till 1% på några minuter. Men Elin Kero, hon stod fortfarande kvar! (nåja, så himla kallt var det inte, bara åtta minus eller någonting).
Åtminstone igår.. Idag mår jag rövdåligt och har legat i sängen hela dagen. What a waste..
 
Helst hade jag velat åka pulka och fortsätta leka runt i den underbara snön utanför.
Men det fick bli en massa avsnitt av Project Runway istället. Någon som har tips på en mysig film?
45 kommentarer

Awake

 
 
Igår runt midnatt började det toksnöa och rätt som det var hade vi rena rama vinterlandskapet utanför fönstret.
Jag blev förstås tokig och trodde knappt att det var sant.. haha. Så idag drog jag ut till ett av mina standardställen utanför Skara och tog några nya bilder, som jag kan använda till typ... ny header (den jag har nu är ett år gammal) och sånt..  Nu är jag hemma en sväng och bloggar innan jag och syrran ska dra en snabbis till Skövde.
 
Jag rensade bland mina iPhonebilder inatt (när det snöade). Har liksom haft tre mappar på hårddisken - en för varje år med iPhone och det har rådit fullständig KAOS där i. Ingen sortering överhuvudtaget. Så jag satt och rensade som sagt.. och hittade några bilder från USA där jag hade tagit kort på min kompanjon Calles mobiltelefon för att memorera låtar från hans lista som jag spontant tyckte var bra (många timmar i bil - blev mycket musik som vi lyssnade på..). Hade helt glömt bort detta och kollade upp låtarna nu. Och shit. De är hur bra som helst! Har fått fullständigt dille på Undisclosed Desires och Awake. Den sistnämnda påminner mig så mycket om alla dessa bilfärder genom storslagna amerikanska landskap.. wow.. ryser nästan, så bra är de!
 
Nä nu måste jag skynda mig från datorn innan syrran blir galen på mig för att jag är så långsam ;)
22 kommentarer