full screen header

Kurs i Avancerad Bildretusch

Modell: Julia Clevler Hår & Makeup: Fanny Axelsson
Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 135/2,0 L USM + Reflexskärm Silver


När jag var i Stockholm i veckan, var jag på en kurs i Avancerad Bildretusch.
Vår lärare var David Gustavsson, som är retuschör på Rétine - som är specialiserade på high-end retusch. Gå in och titta på deras jobb och gissa om jag är imponerad. Det är ingen hemlighet att jag älskar Photoshop (jag började arbeta med efterbehandling av bilder långt innan jag ens börjat fotografera) och jag blev ganska så intresserad av att gå Digital Bildbehandlings-linjen på Fotoskolan STHLM, när han berättat att han gått där.

Hur som helst, vi testade att retuscha ett porträtt som han hade med sig, sedan ville jag såklart testa lite på någon av mina egna bilder och valde den här, eftersom det var en av de få bilder jag hade på min MacBook just då. Jag har publicerat bilden (med den gamla redigeringen) tidigare, om ni vill se den så finns den här.

Well well, jag är nöjd - med tanke på att jag redigerade den på ett skumpande X2000,
i bländande solljus och med endast pekplattan på MacBook'en till hjälp... ;)
64 kommentarer

Bloggers Inn

Canon 5d Mark II + Canon 16-35/2,8L USM + Canon 50/1,4 USM

Hej från Stockholm!

Ligger i hotellsängen och funderar på om det  ska regna idag eller inte. Jag är lite seg i alla fall. Kom hit i tisdags, prick midnatt, med dunkande skalle och hur trött som helst. Blev dock klarvaken för några minuter, när jasg öppnade dörren till hotellrummet och insåg att det var värsta drömrummet.. haha. Jag ansökte nämligen att få på på Scandic Grand Central, i deras nya "Bloggrum". Hur coolt och bra som helst förstås! Grymt stort rum med soffhörna, dubbelsäng, iPad (!) och asfräsh toalett med regnskogsdusch. I'm in heaven.

En sak jag funderar på med iPaden, eftersom jag tänkte köpa en egen..
Finns det verkligen ingen app för Kanal5- och tv3play?!?!
57 kommentarer

Primavera


Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 135/2,0L USM och Canon Ef 100/2,8 Macro USM

Så var det blåsippeväder igen.
Ungefär en månad tidigare än förra året. Det gillar vi minsann!
Var ute på fotopromenad (som vanligt!) i helgen med mamma, syrran och mormor.
Förrutom att fota blåsippor, så besteg vi berg i jakt på 3G - man måste ju instagramma liksom.. ;)

Jag hade tänkt att skriva något trevlig här, men jag körde så hårt på Body Combat'en ikväll, så jag orkar inte använda mina hjärnceller mer än nödvändigt... Blöh, min hjärna har inte fattat att träningen är slut och fortsätter kicka. Kicka, slå, kicka. Han kickar mig riktigt hårt i pannbenet. Jag masserar, men det hjälper inte. Huvudvärk alltså!

Men nu ska jag gå på toa. Jag fattar inte varför jag alltid sitter och håller mig tills jag nästan kissar på mig, fast jag sitter två meter från toadörren. Det är viktigare att fixa bilder, twittra och blogga ;)

Ps/ Jag vill ha en iPad! iPad iPad iPad! Kan knappt tänka på nåt annat nu för tiden. Prylnörd
74 kommentarer