full screen header

Vaknade till ett sådant magiskt ljus...

Utrustning: Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50/1,4 USM & Canon EF 16-35/2,8 L USMDet har varit en så perfekt morgon. När jag klev upp vid halv nio, efter att ha gosat lite med Diesel, möttes jag av ett sådant fantastiskt ljus utanför fönstren, att jag blev total-exalterad och bara stod och stirrade. Solen bröt precis fram över berget på andra sidan sjön och ljuset var mystiskt, dovt, overkligt och varmt, samtidigt som stora, stora snöflingor dalade tätt intill varandra utanför rutan. Fick smått panik, för jag visste inte om jag skulle filma-, fota. eller njuta av det. Jag försökte göra alltihop på en gång. Diesel hoppade upp i fönstret framför mig och tittade han också. Så stod vi tillsammans till solen stigit över bergen och ljuset bländade oss.

Snön fortsatte vräka ner och jag drog på mig långkalsonger, raggsockar, stickad tröja, snowjoggers och ytterkläder och drog mig ut i kylan. Det känns som att vi här söder ut aldrig klär oss "riktigt" efter vintern, så jag kände mig lite udda när jag klev ut, stoppad som en mvichelingubbe, bland vinter-nekande grannar i tunna kläder utan vantar.
Jag har varit ute i 40 minusgrader, så de där -12 graderna var som ingenting med ordentliga kläder. Det var inte förrän jag tog av mig vantarna för att komma åt knapparna på kameran ordentligt som fingrarna stelnade till. Minusgrader + kamera i metall + bara händer = ingen hit.

Jag promenerade ner till högskolans "strand" och tog bilderna ovan. Det snöade något makalöst, men det syns dessvärre inte (eller jo, det som ser ut som smuts på linsen är alltså snön!)
80 kommentarer